Zlomený páteřní oblouk

Dobrý den, rád cvičím v posilovně, ale bohužel mám v bederní časti zad zlomený páteřní oblouk. Rád bych věděl, které cviky bych neměl dělat pokud chci zůstat zdravý.

Odpověď odborníka:

V žádné případě se nedoporučují cviky v předklonu, cviky s rotací v páteři a cviky při niž dochází ke kolmému zatížení páteře - například dřepy se zátěží.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
chybná odpověď | Od: ... | 28.11.2015 20:51
Pacient má na 99% spondylolýzu, kdyby měl
traumatickou zlomeninu oblouku, už by se léčil
na spinální chirurgii a nemusel by se ptát. Tento
nález se řadí spíše k degenerativnímu postižení
páteře. To ale pan ortoped neví a proto odpovídá
zcela obecně, spíše mlží. U spondylolýzy je třeba
zjistit riziko skluzu spondylolistézy a pokud je
zanedbatelné, je třeba posilovat zádové a břišní
svalstvo, aniž by existovaly nějaké konkrétní
restrikce.
reagovat
re:chybná odpověď | Od: Tomas | 11.2.2016 14:30
A ještě bych chtěl dodat. Jednou jsem mamce říkal,
že při těch dřepech se zátěží přece posiluju i svaly
na bederní častí zad, ale ona mi řekla, že to mám
zlomené, a že se to tím bude jenom zhoršovat.
reagovat
re:chybná odpověď | Od: Tomas | 11.2.2016 14:27
No jako z toho co mi řekl ortoped jsem pochopil, že
mám zlomenou páteř, ale jednou jak jsem dělal
dřepy ze zátěží tak jsem přišel domů a pochlubil se
rodičům kolik jsem zvedl a mamka hned začal
strašit, že mám tu páteř zlomenou, že se mi poruší
mícha a můžu ochrnout, tak já už prostě nevím chci
zůstat u cvičení, protože mě to baví, ale zároveň
mám velký strach o ty záda.
reagovat
re:re:chybná odpověď | Od: uLékaře.cz | 15.2.2016 09:40
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: