Žloutenka

Dobrý den, dobře tak na žloutenku typu A si tedy test dělat nebudu. Co se týče té žloutenky typu B tak v době rizikového chování jsem měl za sebou dvě dávky očkování a chyběla mi ještě ta třetí-poslední. Takže myslíte že ty dvě dávky stačily aby mě ochránily před nákazou? Pokud bych ten test přece jen podstoupil a o očkování lékaře neinformoval, rozumím tomu správně že by v mé krvi našli protilátky které se vytvářejí kvůli očkování a mohli by se mylně domnívat že žloutenku typu B skutečně mám?(ale zase jsem slyšel že protilátky se v těle dají najít jen 1 měsíc po očkování a když člověka testují později například při darování krevní plazmy, tak už se test ukáže jako negativní....)

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Očkování vede k vytvoření ochranné hladiny protilátek,je to tedy stav analogický situaci,kdy člověk prodělá a úspěšně překoná infekci samotnou-v případě hepatitidy B ale úspěšné vyrovnání se s infekcí není jisté/přechod do chronické formy../-proto je také moudré se nechat očkovat.Lékař by měl být vždy informován o všech Vašich očkováních.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x