Žloutenka a

  • Dotaz od: Kloudová Jaroslava Ing.
  • Publikováno: 24.9.2008
  • uLékaře.cz

Prosím o zodpovězení tohoto mého dotazu: při své práci jsem se setkala s paní, která nyní leží na inf. oddělení se žloutenkou. Všichni zúčastnění jsme převzali pokyny Hyg. stanice s tím, že půjdeme na krevní odběr a podle výsledku se rozhodneme pro očkování, nebo pro kontroly 30. a 50. den. Překvapilo mne, že jsem byla z výsledků informována o tom, že protilátky mám, nejsem si vědoma toho, že bych kdy v minulosti žloutenku prodělala, nebo že bych byla očkována. A že je tedy vše v pořádku. Protože mám rodinu, vnoučata a pracuji jako OSVČ, kdy přicházím do styku s mnoha lidmi denně, ptám se, jestli mohu tedy být při výsledné hodnotě 0,10 "v klidu", jestli jsem proti žloutence imunní - doživotně, tak jak mi bylo sděleno. Děkuji velice za odpověď a přeji příjemný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, budte opravdu klidná, mohla jste v minulosti prodělat nějakou mírnou formu hepatitidy A a tělo si utvořilo protilátky. Dodržujte základní hygienické pravidlo - mytí rukou a oplachování zeleniny a ovoce před konzumací a potom se nemusíte obávat ani přenosu na další osoby v práci nebo v rodině. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: