Žloutenka a očkování

dobrý den, 30.9.2008 jsem byla očkována první dávkou proti hepatitidě A. Co by se teoreticky stalo, pokud v době očkování bych byla už nakažena (či se nakazila v době než se vytvoří protilátky)???Teď cca měsíc po očkování se u mě objevily potenciální příznaky hepatitidy - zvýšená teplota, bolesti svalů, kloubů- to trvá cca týden, dnes jsem měla i poměrně dost světlou stolici...V rámci různých vyšetření mi byly prováděny i testy na hepatitidy, test na hep A vyšel pozitivně, ale paní doktorka mě uklidnila, že je to díky očkování..dá se nějak zjistit, zda pozitivita je skutečně důsledkem očkovací protilátky či její kombinace s reálnou infekcí hepatitidy??? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, reakce na očkování se u každého projevuje individuálně. U někoho může být průběh bezpříznakový, u někoho se může projevit nechutenstvím, zvýšenou teplotou atd. Pokud ale se člověk nakazil v rozmezí 5-10dnů před nebo po očkování, má tato žloutenka daleko těžší průběh něž bez nebo s vhodným očkováním. Problém je ale v tom, že nelže úplně s jistou rutinně říct, zda se jedná o reakci na vakcínu, nebo průběh nemoci. Zkuste tedy několik ení počkat, pokud problém neustoupí, kontaktujte svého lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x