Žloutenka c

Mám takový trochu paranoidní dotaz a to, jestli jsem se mohl nakazit žloutenkou c, po tom co jsem z chodníku zvedl cigaretu která mi tam upadla. Cigaretu jsem jen ofoukl a vložil do úst. Na rtu jsem měl malou oděrku. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Můžete být zcela bez obav. Virová hepatitida C se přenáší parenterálně ( krví, krevními deriváty nebo pohlavním stykem). Ve vašem případě je přenos prakticky nemožný. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Určení krevní skupiny
Články: Určení krevní skupiny
Určení krevní skupiny je...
Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktory
Články: Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktory
I když nelze předpovědět, u...
Roztroušená skleróza  2.díl
Články: Roztroušená skleróza 2.díl
Již zakladatel české...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x