Žloutenka - tramvaj

Dobrý den, dnes jsem si kvůli nepozornosti v tramvaji sednul na něčím potřísněnou sedačku (mohla to být zaschnutá krev či jiná tělní tekutina). Existuje riziko nákazy žloutenkou? Mám kalhoty okamžitě vyprat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Onemocnění,která máte na mysli,patří mezi tzv.sérové-tedy infekce se realizuje za předpokladu,že se setkává infikovaná tělesná tekutina/krev,sperma../ nemocného s Vaším otevřeným krevním oběhem..tedy do míst porušení kožní či slizniční integrity/ranka,vřídek./V případě hepatitidy typu A jde o tzv.orálně-fekální přenos-tedy nemoci "špinavých rukou"/omlouvám se za nehezkou formulaci/.Člověk by si musel potřísnit ruce,kterými následně dopravuje do úst potravu..Hezký večer

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: