Žloutenka typu a

Dobrý den U dcery na škole se vyskytla žloutenka typu A a byla vyhlášena karanténa pro celý ročník. Po prvním rozboru krve byl výsledek negativní. Hned jsme nechali dceru očkovat. Za čtrnáct dní máme jít na druhý rozbror krve. Zajímalo by mě, jaká je pravděpodobnost výskytu nákazy při druhém rozboru, když první byl negativní. Děkuji

Odpověď odborníka:

Každá infekce má určitou dobu, během které dochází k tvorbě protilátek. Takže záleží na době, kdy se ev. dcera infikovala. Může se stát, že v době odběru byla již infikovaná, ale protilátky se ještě nestačily vytvořit a nyní při druhém již mohou být pozitivní. Jaká je pravděpodobnost, že se vůbec infikovala, to vám skutečně nejsem schopná odhadnout.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: