Žloutenka typu b

Dobrý den, měl jsem angínu, na kterou jsem dostal antibiotika, po odeznění bolesti v krku jsem měl stále zvýšenou teplotu a nebylo mi dobře. Podle EBV testu krve mě vyšlo, že jsem kdysi prodělal žloutenku a současné příznaky, které mám na ni opravdu sedí a to jsem při tom očkovaný, je vůbec možné abych žloutenku měl a propukla takhle. Moje praktická lékařka to moc neřešila, doporučila dietu a prášky na podporu jaterní činnosti. Byl jsem z toho tak mimo, že jsem se zapomněl zeptat, jestli jsem nakažlivej. EBV testy byly dvojnásobně až čtyřnásobně zvýšené nad přípustnou hranicí.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,infekce virem hepatitidy A nebo B/proti nim jste zřejmě očkován/ a infekce tzv.virem Epstaina a Baarové-EB virem-nejsou tytéž.EBV virosa se také nazývá infekční mononukleosa.Přenos se děje kapénkovou nákazou v období anginy.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: