Žlučník

Dobrýden,mám dotaz,před 5 měsíci mě byl odstraněn žlučník-byl tam 1 kamen 3x4cm.Jinak vše v pořádku,jedla jsem vše.Tedkom pár dní mám pocit na zvracení a není mi nejlépe-jak před operací(samozdřejmně ne v takové míře).Nasadila jsem dietu.Nevím zda se to uklidní,jestli to mám jen podrážděné??Zaráží mě že jsem jedla vše a v pohodě a ted toto...Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Vážená Šárko, bohužel tím, že Vám byl odstraněn žlučník, nelze zcela vyloučit zažívací potíže. Nepíšete, zda-li jste snědla něco mastného, smaženého či tučného, faktem ale zůstává, že opulentní tučné jídlo Vám může potíže způsobit. Odstraněním žlučníku jste sice nepřišla o normální produkci žluči - ta se tvoří v játrech, ale chybí Vám nyní její rezervoár, což může při větším objemu jídla chybět. Proto se doporučuje opravdu jíst všechno, ale v menším množství a častěji. Přesně jak nyní děláte, dejte si zhruba týden dietu. Pokud potíže nepřestanou, zajděte si k praktickému lékaři na krevní testy. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Chronická únava: zkuste homeopatika, možná budete překvapeni!
Dětský růst
Články: Dětský růst
Veškeré živé organismy se v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: