Žlučník.kameny a alternativa

Dobry den, prosim o "laicke" vysvetleni nize popsaneho. Primereny nalez na jatrech , zluc. cestach, CBD v hilu 5mm, distalen hure 7-8mm, nad papilou neprehledny, zlucnik s cholest.konkrementy ci prisedlymi polypy do 5-8mm, slezine, orientacne na paknkreatu a na obou ledvinach. Strevni klicky bez napadnosti. Bez volne kapaliny v dut.brisni.Zaver>prisedly 8mm choles.polyp pri stene v neakut.zlucniku, ktery ma tl.asi 2,5-be hydropsu.Lze pripustit dalsi mensi kamenek pri hilu, ve zlucovodu bez spolehliveho zachytu choledocholithiasy. Dotaz zni: to mam kameny vsude? Co ty ledvina ?:( a daji se kamenky i ten velky kamen odstranit prirodni cestou? Cetla jsem ruzne clanky a doporuceny detox, ale zatim s nejsme jista. Mudr bude az za 14dni, a predpokladam ze bude velmi prakticky a alternativu neuznava. Presto, bych rada vyzkousela vse, zlucnik nemame jen pro paradu, (jinak by za dobu evoluce jiste zmizel :) Nedostala jsem zadne leky na bolest, pouze na zaludek Omeprazol. Nebo caje? Ostropestrec? Nebo detox ? Mam lecit zaludek, nebo zlucnik, nebo ledviny? U lekare mam ocit, ze obtezuji a zdrzuji, odpovedi typu, "maji to vsichni" a "jestli chcete, tak to odoperujeme", me jaksi neuspokojila. :( Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Na játrech nemáte nic pozoruhodného, ve žlučníku je pravděpodobně kámen nebo polyp. Možná je i ve vývodných žlučových cestách. Nejsou popsané známky zánětu žlučníku. Nevím, co má být na slezině, pankreatu a ledvinách. Kameny to jistě nejsou - popis je v tomto nejasný. Žaludek se ultrazvukem nevyšetřuje, takže k případnému léčení se nelze vyjádřit, neuvádíte, jaké máte potíže. K odstranění kamenů přírodní cestou, čajům, bylinkám a různým detoxům jsem skeptický, alternativní léčbu neuznávám. Při zažívacích potížích či bolestech bych doporučil Isochol nebo Febichol, bolesti se dají tlumit Algifenem. Pokud potíže nemáte, neřešil bych to. Při potížích a event. zvýšených jaterních testech by bylo vhodné provedení ERCP (zajistí gastroenterologická ambulance). Pokud máte pocit, že u lékaře obtěžujete, změňte lékaře.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: