Žlučníkové kameny

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zda li po odstranění žlučníku mohou nadále vznikat žlučové kameny? A mám držet nějakou dietu?? Mám rok po laparoskopické operaci žlučníku a stále mám bolesti v pravém podžebří, někdy i nalevo. Vyšetření krve, hodnoty jaterních testů a všemožná vyšetření jsou v naprostém pořadku. Také mívám dost často pocit plnosti a nafouklé břicho a to i přesto, že ráno by mělo být tělo zregenerováno a přesto jsem nafouknutý. Co by mohlo být příčinou? Stále se doktoři přiklání k variantě, že to může být od zad, ale i zde jsou vyšetření v pořádku. Dodávám, že se léčim na Barretův jícen a na panickou ataku a z léků užívám Controloc, Cipralex a Lerivon. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, teoreticky mohou kameny vzniknout i ve žlučových cestách. Někdy bývají po operaci žlučníku různé potíže, shrnované pod název postcholecystektomický syndrom. Asi by to chtělo důkladné vyšetření. Ultrazvuk, případně i kontrastní rentgen.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: