Žlučníkové kameny

Dobrý den. Asi tak dva roky se cítím den ode dne unavenější, vše mi bolí, před tím jsem nikdy nijak nemocný nebyl. Byly cca před rokem diagnostikovány žlučové kameny (cca 2,5cm). Chystám se v brzké době na operaci žlučníku. Mám čím dál větší problémy s jídlem, s trávením všeobecně. bolesti zad, kloubů, břicha. Více než v pravém podžebří mi vak bolí v oblasti žaludku a na levé straně pod žebry. Rád bych věděl, jestli tohle všechno mohou způsobovat jen žlučové kameny a operací se tenhle můj problém vyřeší, nebo se může jednat o jinou příčinu, jejímž důsledkem jsou právě ledvinové kameny jako sekundární projev.(nemoc jater atp..) Ještě dodám, že před třemi lety jsem prodělal operaci nohy po úrazu a až do teď v ní mám kov, který prý už měl být dávno venku. Mohl by mít i takový cizorodý předmět v těle vliv právě na játra, žlučník, imunitní systém všeobecně ? Byl bych rád, kdyby mi zas po několika letech bylo zas dobře, proto se snažím zjistit co nejvíc. Děkuji

Odpověď odborníka:

Jste mladý, jistě se stav uprav. Kov v těle na vaše potíže vliv nemá. Jistě kameny mohou potíže způsobovat zvláště pokud jsou malé a mohou putovat společným žlučovodem do dvanácterníku a přitom atakovat slinivku břišní. Je nezbytné své potíže sdělit vašemu lékaři a provést pečlivé předoperační vyšetření jak interní tak podrobnou laboratoř. Někdy se říká nadneseně, že každý je tak zdravý jak má zdravou laboratoř.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: