Žlučnikové kameny

Dobrý den, na ultrazvuku mi zjistili že mám žlučník.vé kaménky 5 až 6mm velké.Lékař z ultrazvuku mi doporučil operaci,když jsem šla na kontrolu k lekaři (gastroskopie) který mne poslal na ultrazvuk vyš.mi řekl že by zatím operaci neřešil že mam počkat až dostanu žlučnikovou koliku (Jednu koliku jsem už měla)s ni skončím v nemocnici tak že až pak by mi operovali žlučník.Jsem z toho docela na važkách jeden doktor řekne že mám jít na operaci a druhý že nemusím,poraďte mi prosím je lepší jít radši na operaci hned než čekat na koliku?Děkuji za odpověd Lenka

Odpověď odborníka:

Je naprosto jednoznačné, že operace je na místě. Kolika která by přišla značí, že vaše kaménky, jejichž velikost je právě pro možnost zaklínění v žlučových cestách nenebezpečnější se mohou postupem ve žlučových cestách zaklínit a případně i dráždit slinivku břišní. Tedy pokud vám nebrání žádná další záívažná choroba potom operace. Dnes se provádí většinou laparoskopicky a postup je velmi propracovaný.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: