Žlučníkové kameny v těhotenství

Dobrý den. Letos v lednu jsem byla v 31.tt hospitalizovaná v nemocnici U Apolináře pro průjem a zvracení.Po všech vyšetřeních zjistili, že mám 2 cm velký, oválný žlučník.vý kámen.Při vizitě mi primář doporučil ihned po porodu nechat odstranit žlučník.Můj ošetřující lékař mi doporučil lapaskopickou operaci až přestanu kojit.Moje obvodní lékařka mi doporučila, abych se operovat nenechávala a řešila to teprve až budu mít další žlučníkový záchvat.Co mám tedy dělat? Pokud bych chtěla vyjádření internisty, potřebuji doporučení od své obvodní lékařky? Žádné problémy od té doby nemám, snažím se jíst zdravě a dietně, ale nebylo mi špatně ani když jsem snědla řízek nebo nějaké více tučné jídlo.Nechce se mi zbytečně chodit na operaci (byť laparoskopickou), ale zase nechci něco zanedbat nebo čekat na záchvat. Moc děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

V tomto případě bych se nejspíše přiklonil k názoru Vašeho ošetřujícího lékaře. Bylo by dobré, kdybyste své dítě plně kojila nejméně do konce 6. měsíce života a po tuto dobu se operaci spíše vyhnula. Poté je lépe žlučník odebrat a to spíše v bezpříznakovém období. Čekat na další záchvat a případně možné komplikace by byl zbytečný risk. Zatím prosím dodržujte žlučníkovou dietu. Pro vyjádření internisty by bylo vhodné získat doporučení od Vaší lékařky.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: