Žlučníkový kámen

Pane doktore, mám na Vás dotaz... již dříve, jsem pociťovala zažívací problémy po tučném, smažením jídle, které odezněly během pár hodin max. dnů. Ale nyní mám problémy již 3 měsíce. Začalo to po dietní chybě..cca 2 měsíce jsem měla střídavě průjem a zácpu se žlutou-světlou stolicí, nevolnost od žaludku-a to hlavně v noci. Zhubla jsem 13 kg za celé ty 3 měsíce. Po dvou měsících se obtíže zmírnily. Nyní pozoruji nesnášenlivost tuků a mléčných výrobků. Zvláště ráno nebo pokud mám hlad mě pálí a bolí žaludek a mezi lopatkami,poslední týden tlaky a mírná bolest v oblasti žlučníku. Včera jsem si k večeři dala "polotopinku" s 20%plátkovým sýrem šunkou. Topinka byla opékaná na suchu. V noci jsem měla hlen ve stolici a něco málo jsem vyzvracela. Vždy když něco sním, a to mám malé porce, mám pocit, že jsem nacpaná a že mi jídlo dlouho leží v žaludku. Jsem hodně unavená. Před pár dny mi na ultrazvuku zjistili žlučníkový kámen o velikosti 25 mm játra, slezina v pořádku. Proto bych se ráda zeptala, jestli všechny tyto moje obtíže mohou být zapřičiněné žlučníkem nebo si myslíte, že bych mohla mít ještě jiný problém..nějaká bakterie v žaludku a ve střevech, problém ze žaludkem... Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den. Markéta

Odpověď odborníka:

Markéto, pokud ostatní nález z ultrazvuku je v normě, pravděpodobně budou obtíže souviset se žlučníkem, vhodné je pak chirurgické řešení. Pokud Vaše obtíže budou trvat vhodná je gastrskopie případně kolonoskopie. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: