| Nápověda

Žlučníkový kámen

Dobrý den, cca 3 týdny mě trápí bolesti v oblasti jícnu a žaludku, po gastroskopii zjištěna refluxní esofagitida a duodenogastický reflux - léky gasec a ganaton, při sonu zjištěn 10MM kámen ve žlučníku, který ale je podle mě objeven náhodou a nezpůsobuje zatím žádné bolesti ani záchvaty, v nemocnici mi doporučili odstranit žlučník, chci se zeptat na Váš nebo všeobecně zastávaný názor, zdali vyjmout žlučník nebo ne. a zdali souhlasíte s léčbou zmiňovaných problémů, děkuji a jsem s pozdravem

Odpověď odborníka:

Léčba refluxní esofagitidy je jistě správná. Kámen ve žlučníku se bez operace vyléčit nedá. Nemusí vám dlouhodobě způsobovat žádné obtíže, ale také může dojít náhle k jeho vycestování a ucpání žlučovodu , a pak by se jednalo o akutní stav vyžadující okamžitý chirurgický zákrok. Z tohoto důvodu je operační zákrok nyní, kdy nemáte zatím žádné komplikace či zánět, výhodnější. Většinou jde o laparoskopickou operaci, takže i pooperační průběh bývá velmi dobrý a rekonvalescence krátká.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Enterokok Chtěla bych se zeptat,už 6 měsícu se lečím s gynekologickým stálym...
  • Bolest hlavy, průjmy, svědění, vše od stresu? Prosím o radu, má 17ti letá...
  • Blesky v očích Ráda bych se chtěla zeptat co se to odehrává v očích. Já, moje...
  • Operace cystoswing, kolpoperineoplastika a další operace pro léčbu inkontinence Prosim o zasláni co nejvice informaci o prodelané operaci.případně odkazy kde se dají najít obrázky pro přectavu ...cystoswing,korekce zadního kompertmentu volnou paskou,kolpoperineoplastika,suturalevatorum. dg.prolapsus vaginae subtotalis , rectoeneterocoele. inkont.mixta levis.defektus transversalis. st.post hy.abd.per lap. jsem 2 roky po tomto zákroku a stále více či méně krvácím.na vyšetření vagin. není vidět proč !! ? co doporučujete dělat dál a kam se obrátit?? děkuji za odpověd
  • Curacné tbl. Chtěla bych se zeptat již třetí měsíc užívám výše uvedené tablety...
  • Levostranná rotoskolioza Pane doktore. Byla jsem u Vás v UN na rtg a paní...
 
Kam dál
 
 
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Genetické vyšetření embryí před umělým oplodněním není samozřejmostí
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Odkládání početí se nemusí vyplatit!
Články: Odkládání početí se nemusí vyplatit!
Není pochyb o tom, že...
Zlepšení alergie od moře: vydrží dlouho?
Články: Zlepšení alergie od moře: vydrží dlouho?
Dovolená u moře příznivě...
Životní styl a prostata
Články: Životní styl a prostata
Předchozí styl života a...
Nehrozí vám nedostatek vitaminu D?
Články: Nehrozí vám nedostatek vitaminu D?
Jezte vápník a budete mít...
Močový měchýř
Články: Močový měchýř
Močový měchýř je dutý orgán...
Jsem zdravá… Jen hladinu prolaktinu mám vysokou…
Články: Jsem zdravá… Jen hladinu prolaktinu mám vysokou…
Zvýšená hladina prolaktinu...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Články: Jak vyzrát na gynekologické záněty
Infekce a záněty ženských...
Články: Hyperprolaktinemie
Hyperprolaktinemie je...
Naposledy čtené: