Žluté zbarvení kůže, zažívací potíže

Dobrý den, mám několik měsíců bolest právého podžebří až pod lopatku, nyní žlutě zbarvenou kůži, občasné průjmy s předchozími křečemi, hlen ve stolici. Jsem objednána na kolonoskopii, za sebou mám sono, kdy nic nenalezeno, kromě steatozy jater. Mám z krve pouze stále zvýšené CRP. Chtěla bych se zeptat, zda kdyby se jednalo o rakovinu slinivky či žlučníku, poznalo by se to ze sona? A dále mi bývá někdy špatně od žaludku, třeba se v noci vzbudím a je mi zle a do úst se mi hrnou sliny. Jaká další vyšetření podstoupit? Na žloutenku A+B jsem asi 2 roky očkována. Je mi 33 let. Děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš popis je poněkud stručný. Závažné onemocnění žlučníku by ze sona mělo být poznatelné, slinivka pro sonografii méně přehledná. Na Vašem místě bych absolvoval navrženou koloskopii a dále podle nálezu. Pokud bude negativní, byla by vhodná gastroskopie

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Rekonstrukční operace zachraňuje prsy a ženské sebevědomí
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Články: Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Takzvaný herpes zoster...
Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Články: Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Endokanabinoidní systém v...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: