Žluty povlak na jazyku

Dobrý den, před 4 dny se mí objevil šedivý až žluty povlak na jazyku s malíma pupínkama v zadu na jazyku.Před 14ti dny jsem se léčil se zánětem prudušek bral jsem tyden Klacid 500 a euromed. Kartáčkem jde trochu povlak seškrábnout a jazyk ani nijak neboli jen cejtim vzadu v krku jako kdybych tam měl mouku. Chci se zeptat asi to zmizí něják samo ? Asi za to mužou antibiltika ktery jsem bal na ten zánět prudušek? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martine. Důvodem může být opravdu nadávná léčba antibiotiky, mohl byste mít kvasinkovou infekci, takzvanou moučnivku. Kupte si probiotika na týden, problém by měl vymizet. Pokud by přetrvával, zajděte si za praktickým lékařem, na místě by pak byla léčba antimykotiky. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Články: Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Rakovina prostaty, plic a...
Máte bolesti při sexu? Nejste samy...
Články: Máte bolesti při sexu? Nejste samy...
Milování většinou bývá...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x