Žlutý výtok

Dobrý den, už opravdu hodně dlouhou dobu mám silný žlutý výtok bez zápachu (ani svědění žádné není), který je velmi obtěžující, i mimo menstruaci se bez vložky neobejdu (tím nemám na mysli slipovou...). Podle mé gynekoložky je to zcela normální... Na můj dotaz co bych mohla udělat aby se tento dyskomfort (jak to ona nazvala) dal alespoň zmírnit mi řekla že jedině pomocí probiotik - koupila jsem si Gynocaps a poctivě aplikovala po dobu dvou týdnů. Problém se nezlepšil, tak jsem kůru prodloužila na 2 měsíce a zase nic (jen se párkrát objevil pro změnu výtok hustý bílý (podobný jogurtu) - v lékárně mi řekl že za to může to dlouhodobé používání probiotik a taky po vysazení hned zmizel - ale opět jej nahradil onen žlutý), když jsem opět navštívila svou doktorku - údajně nic jiného mi doporučit nemůže, proto se obracím na vás, co jiného než probiotika by mi mohlo pomoci? Byla jsem nedávno i na gynekologickém vyšetření v nemocnici kvůli podezření na endometriózu a dle pana primáře jsem v pořádku po všech stránkách, ale radu ohledně výtoku jsem opět dostala stejnou. Jsem už zoufalá, prosím o radu, jsem ochotna obětovat v lékárně jakoukoli částku, vyzkoušet cokoli, jen aby se mi to zlepšilo. Zatím na radu v lékárně jsem zkusila Vitagyn C, různá probiotika ať už lokálně, nebo perorálně, nepoužívám klasické sprchové gely, ale intimní gely lactacyd. Prosím o radu. Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, chápu, že je to pro Vás obtěžující, já ale touto cestou těžko posoudím, jestli je výtok normální, jak tvrdí lékaři, kteří Vás vyšetřovali, nebo ne, jak se zdá Vám. Je pravda, že je skupina žen, které mají obecně vyšší poševní sekreci, ta může být i různě zabarvená a přesto není způsobená zánětem. Pokud Vám lékaři tvrdí, že gynekolog. nález je úplně v pořádku, ale Vás výtok stejně obtěžuje, zkuste používat poševní výplachy jako součást intimní hygieny, vhodný na prevenci je např. Aflovag, používejte jej vždy ráno, pomůže vyčistit pochvu a zklidní sliznice.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: