Zmena

Dobrý den, mam problem ktereho se obávám. Myslela jsem, ze nebadi kdyz tento krok udelam ale kamaradka me znepokojila. K věci : beru natikoncepci yadie ktera ma podle informaci kazdy prasek stejne slozeni .. ( zadny neni mene ci vice uciny a staveny presne na urceny den ) 1) dobrala jsem 1 platicko celych prasku a dostala menstruaci... nechala jsem si ji ovsem jen 3 dny (v te dobe jsem naposledy mela pohl. styk) pote jsem zalca uzivat move baleni ... po 13 prascich jsem ale plato prestala uzivat protoze me bolelo bricho a dostala jsem to znovu .. vynechala jsem 7 dni a zacla uzivat zbytek prasku. nyní jsem navazala bez prestavky na dalsi platicko ... je moznost otehotneni ??? predem velice dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v době, kdy jste nedobrala celé platíčko antikoncepce, jste otěhotnět mohla. Nyní, při užívání antikoncepce i bez pauzy, jste již před otěhotněním chráněna spolehlivě. Tedy do budoucna si pamatujte, že musíte v jednom cyklu využívat minimálně jedno celé platíčko, abyste neotěhotněla.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: