Změna antikoncepce

Dobrý den, již cca 8 let užívám antikoncepci Logest, nyní mi můj gynekolog předepsal novinku na trhu Stodette, s tím, že je to naprosto totožná antikoncepce, jen lacinější. Dívala jsem se na příbalový leták, ovšem je zde napsána odlišná věc než mi můj gynekolog řekl a tak trochu tápu. Ptala jsem se ho jak začít Stodette užívat a bylo mi řečeno že naprosto stejně jako Logest, prostě po menstruaci si ve stejný den, jako jsem vždy začala užívat Logest (u mě úterý) vezmu tabletku Stodette a chráněná před otěhotněním jsem prý okamžitě. Avšak v letáku je uvedeno pokud přecházím z jiné antikoncepce (minipilulky) že je třeba užívat prvních 7 dní ještě jinou ocharnu, protože antikoncepce není stoprocentně účinná....Čím se mám tedy řídit? Jsem chráněná od prvního dne, nebo ne? A ještě maličkost - velice často trpím na kvasinkové infekce a musím proto vynechávat cukr, ale všimla jsem si že ve Stodette je sacharóza - nemůže kvasinky v mém těle spíše podpořit??? Předem Vám děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Pokud jsou použité účinné látka stejné a ve stejném množství, nemusí se doplňková antikoncepce používat, což bude váš případ. Co se týče té kvasinkové infekce, spíše než požitý cukr je spouštěčem právě užívání hormonální antikoncepce a estrogeny v ní obsažené. Takže ten obsah sacharosy je v tomto ohledu zcela zanedbatelný .

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: