Změna antikoncepce

Dobrý den pane doktore, můj gynekolog mě kvůli mým zdravotním problémům (pigmentové skvrny, bolest hlavy, varixy) doporučil vysadit hormonální antikoncepci. Je mi 38. Doporučil sterilizaci a nebo nehormonální tělísko DANA. U tělíska mi přijde podezřelá cena (700 na 5 let). U obou doporučených mě trochu děsí silnější a delší menstruace. U horm. antikoncepce jsem byla řadu let zvyklá skoro na žádnou menstruaci. Má toto tělísko pořád stejný mýtus jako před lety, když při něm řada žen otěhotněla? Mám se toho bát? Existuje i jiné spolehlivější nehormonální tělísko? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lze využit i alternativních způsobu ochrany před početím. Obecně o antikoncepci doporučují přečíst odkaz níže http://www.patentnimedicina.cz/cz/ze-supliku-tcm/cysty-myomy-endometrioza#hormonalni-antikoncepce Existují i přirozená antikonce, přikládám viz odkaz: http://www.naturcomp.cz/ Nitroděložní tělíska dle mých zkušenosti častokrát rozhazují jemnou vnitřní rovnováhu ženského těla. Každý lék, zásah do organismus není bez rizika. S přáním harmonie a pevného zdraví MUDr. Schwarz

MUDr. Rodion Schwarz
MUDr. Rodion Schwarz

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Přílepská ordinace spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: