Změna antikoncepce

Dobý den, ráda by jsem se s Vámi poradila. 6 let beru antikoncepci dienille, poslední 4 měsíce mám problém s menstuací, je velmi krátká, nebo se podobá jen většímu špinění a nebo se mi nedostavila vůbec. U doktorky jsem byla 2x těhotenství je vyločeno, ale doporučila mi změnu antikoncepce s tím aby jsem si dala 2 měsíce pauzu a antikoncepci nebrala aby se tělo srovnalo, jiný lékař mi řekl, ze mohu zmenit antikoncepci bez 2 mesiční pauzy. Mám strach předevšim ztoho aby se moje tělo tímto nezbláznilo ještě víc. Nemohu si dovolit přibrat jediné kilo, u sportu který dělám je důležitá nízká váha a uz teď rok cvičím a dodrzuji zdravý životní styl a váha se ani nehnula, její navýšení nemůže přijít v uvahu! Moc prosím o radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Jano, změna antikoncepce je možná i bez dvouměsíční pauzy. Přestože reakce na nasazení/změnu antikoncepce je velmi individuální, výraznější přibírání na váze se týkalo spíše starších preparátů s vyšším obsahem hormonů. Je také třeba si při výběru nové antikoncepce ujasnit, co od ní očekáváte - zda pouze ochranu před nechtěným otěhotněním, nebo např. prevenci akné. Svěřte se se svými obavami Vaší gynekoložce a ta se Vám jistě pokusí vybrat optimální formu antikoncepce. S pozdravem MUDr. Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: