Změna antikoncepce

Dobrý den,přešla jsem z antikoncepce Diane na Jeanine. Po dobrání poslední pilulky Diane jsem měla navázat hned další pilulkou,ale už antikoncepce Jeanine,takže jsem neměla mít žádný interval bez užívání tablet.Já jsem ale 7 denní interval bez prášků měla a novou pilulku jeanine jsem si vzala po tomto intervalu,8.den.Chtěla jsem se proto zeptat,jestli se nějak ovlivní spolehlivost antikoncepce a jestli je nutné používat další ochranu?děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, Martino! Popsaná modifikace užívání by nměla vést k oslabení efektu antikoncepce. Osobně se nicméně přikláním k tomu, abyste alespoň první cyklus po změně (zavedení nové HAK) užívala ještě doplňkovou kontracepci (kondom, spermicid).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: