Změna antikoncepce

Dobrý den, uvažuju o změně antikoncepce. Už asi třičtvrtě roku beru třifazovou antikoncepci Trinovum. Asi tak 1x do týdne mívám bolesti hlavy a četla jsem že to může být vedlejší učinek antikoncepce. Jinak jsem zdrava a jiny důvod bolesti hlavy mě nenapadá. Necitim se s touto antikoncepci dobře i kvuli ceny. Zdá se mi přiliš levna. A take nevim jestli mužu tuto antikoncepci brát i bez tydenní pauzy. Pry se to nedoporučuje. Proto se chci zeptat jestli mužu požadat gynekologa o jinou antikoncepci a jestli mi vyhoví když je to moje přání Děkuji a omlouvám se že pišu tak složitě. Děkuju za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, levná antikoncepce neznamená špatná antikoncepce. Ke kontinuálnímu užívání jsou vhodné monofázické antikoncepční tabletky, případně náplasti. Trinovum patří mezi trifázické. Váš gynekolog vám určitě vyjde vstříc a poradí vám s výběrem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: