Změna antikoncepce

Dobrý den, několik let jsem užívala antikoncepci lyndinette(21), po dohodě se svým lékařem jsem ji změnila na yadine(21), první novou tabletu jsem si vzala dle návodu po 7 dnech pauzy. Stereotyp braní tabletek mi však dal zapomenout na příbalový leták a informaci, že se mám prvních 7 dní užívání nové antikoncepce chránit při styku i jiným způsobem. A toto jsem porušila v den 6té tablety. Jsem nervózní a proto se ptám, zda lze odhadnout, jakému riziku otěhotnění jsem se tímto dopustila?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, další způsob ochrany před otěhotněním vůbec nebyl nutný. Užívaná antikoncepce Vás spolehlivě před otěhotněním chrání. I při změně přípravku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Antikoncepci lze
Články: Antikoncepci lze "ušít na míru" každé ženě
Historie antikoncepce je...
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Genetické vyšetření
Články: Genetické vyšetření
Genetické vyšetření je...
Ministimulace – alternativa ke klasickému umělému oplodnění
Články: Ministimulace – alternativa ke klasickému umělému oplodnění
Toužíte po dítěti a stále...
Řízli jste se do prstu? Hojení urychlí výběr správné léčby!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x