Změna antikoncepce

Prosím Vas chtěla bych se zeptat..od 16 let jsem brala antikoncepci(kvuli nepravidelnemu mens.) CILEST a to po dobu 6 let a během uživani jsem neměla žadne problemy(maximalni spokojenost) jenže byla stažena s prodeje bohužel tak lékař my předepsal Lindinete 20 tu jsem brala cca 5měsicu a moc mě nesedla tak jsem byla měsic bez HA a ted mi lekar napsal ''sylviane'' a čtu si o HA na internetu a všude se piše o ruznych rizikach jako tromboza,mrtvice,embolka a tak ...tak me to odrazuje TAK MOJE OTAZKA ZNI JESTLI JE MOŽNE ŽE BY ME TO POTKALO PŘES TO ŽE JSEM UŽ 7 LET ANTIKONCEPCI BRALA?NEBO JE TO UŽ VYLOUČENE... (babička před pul rokem prodělala embolku plic v 77 letech) děkuji moc .přeji hezky den

Odpověď odborníka:

Tyto komplikace jsou hlavně u žen,které mají vrozenou vadu srážlivosti nebo její poruchu. Embolii ani jiné obtíže byste mít neměla.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: