Změna antikoncepce zdůvodu zvýšení váhy

Dobrý den, je mi 40 let a užívám HA od 21 let. Užívala jsem HA Trisiston do věku 36 let aniž bych nabrala jediné kilo navíc. Antikoncepci jsem změnila zdůvodu velké bolestivosti prsou v posledním půl roce. Má gynekoložka mi předepsala HA Stodette, po které jsem za 4 roky co jí užívám nabrala postupně 10 kg a to i přes úpravení svého jídelníčku, stále nabírám. Můžete mi doporučit nějakou optimálnější antikoncepci? Domníváte se, že by nitr.tělísko bylo v hodnější ? Na druhé straně často trpím záněty. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Mirena by pro vás bylo vhodné řešení, jinak by bylo možno zkusit preparát obsahující jiný gestagen. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: