Změna dávkování léků

Mám arytmii , po nasazení léků jsem bez potíží.2x do roka jdu na kontrolu , kde mi udělají EKG , poslechnou , zeptají se jak se mám a přijďte za půl roku.Mezitím po 3 měsících pro léky.Beru 3xrytmonorm , gleperyl,betaloc,2xeliquis. Na ostatní omnic tocas a ještě něco na cholesterol.Dnes jsem zkusil polední rytmonorm vysadit.Myslím , že nikdo z lékařů si nedovolí říct když tak dobře papám léky, ,,můžete omezit polední dávku,, .Jen mám pocit , když si pročítám lékové příbaly , že toho papám nějak moc.Samozřejmě odpověď odborníka kterou i očekávám je jednoduchá. Jste lékař ? Lékař odborník ? Jen ten Vám může léky snížit či zvýšit.Na kontrolu jdu v květnu a odpověděl jsem si sám. Má pro mě někdo nějakou jinou odpověď ?Také bych chtěl vědět , když nyní v domě vyměňují výtah a já budu chodit 3x denně po dobu 6 týdnů se psem do 7 patra.Je to bezpečné ?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rytmonorm se užívá 3x denně. Pokud vysadit Rytmonorm, tak všechen nebo jíst 3x denně. Redukovat dávku tímto stylem nemá cenu, lék působíc cca 8 hodin, proto se užívá 3x denně. Nevím přesně jaké máte onemocnění srdce, ale pokud námahu zvládáte bez potíží, bez bolestí na hrudi, bez dušnosti, tak je pohyb bezpečný. Jde o to, nepřepínat se.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x