Změna děložního čípku

Dobrý den pane doktore, dnes jsem byla na kontrole po šestinedělí a doktor řekl, že mám přijít na kontrolu ještě za půl roku, že udělá citologii, že mám nějaký defekt na děložním čipku po spontánním porodu. Prý to může způsobovat výtok a kdyby se to tam nechalo déle, může způsobit i rakovinu. Ale že prý to je běžné, že to má každá druhá žena po porodu. Vyšetřoval mě jen pohmatem. Chtěla jsem se zeptat, zda jste se s něčím takovým setkal a zda jde o něco vážného. Děkuji za odpověď Ivana

Odpověď odborníka:

Ne je to naprosto běžné, buďte klidná, po porodu čípek má jiný tvar než před porodem a odběry cytologie se běžně provádí jako prevence. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x