Změna doby

Dobrý den, antikoncepci Stodette jsem vždy brala pravidelně v 7 hodin ráno. Před 12cti dny (když jsem začínala po pauze s novým platíčkem) jsem začala brát prášky v 10 hodin dopoledne. Po 10 dnech, kdy už jsem prášky brala v 10 hodin dopoledne, jsem si zapomněla vzít prášek a vzala jsem si ho až ve 2 hodiny odpoledne. Je účinek antikoncepce snížen nebo žádný, když jsem si prášek vzala až ve 2 hodiny? Je moje tělo na změnu doby zvyklé už po 10 dnech?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není podstatné, jestli tabletky pravidelně užíváte v 7 nebo v 10 hodin. Zpoždění s tabletkou nepřesáhlo 4 hodiny, což účinek antikoncepce nesníží.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: