Změna ha

Již rok a půl užívám HA Jannine vždy 3 měsíce v kuse, byla mi nasazena z důvodů dlouhého zvracení (cca 20 hodin zvracení každých 15min) zhruba týden před menstruací. Avšak velmi často v období kdy bych měla udělat týdení pauzu špiním a když pak po třech měsících vysadím mám velmi silnou a bolestivou a menstruaci a to tak že první 2 - 3 dny chodím po čtyrech a nejsem schopná cokoli dělat, doktorka se tedy rozhodla mi nasadit antikoncepci Lamya, ale již při prvotním řešení problému s PMS mi byla nasazena Cerazette u které jsem celý měsíc silněji špinila (nebylo to krvácení jako u menstruace ale ani takové to lehké špinění) a poté následovalo opět mohutné a dlouhé zvracení a dva dny na to jsem dostala menstruaci. Paní doktorka tvrdí, že by podle výsledků hormonů měla být ideální a že by se nemuselo opakovat to co s cerazette, protože lamya má prý jiný přenašeč. Já mám ale opravdu strach, že se bude opakovat to co před užíváním Jannine, která na odbourání PMS pomohla dobře. Proto bych chtěla slyšet i názor jiného odborníka zda vůbec s užíváním Lamya začít. Své doktorce důvěřuji, ale strach z oněch 20ti hodinových muk je prostě silný. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Kláro,
pokud jste měla dobrou zkušenost Jeanine, pak bych u ní zůstal. Vzhledem k tomu, že uvádíte potíže v týdnu, kdy se tbl. vynechávají, doporučil bych Vám kontinuální režim, tj. užíváte tablety bez pauzy. Můžete tak činit dlouhodobě nebo po několika baleních (např po 3), udělat týdenní pauzu, abyste menstruovala. Uvidíte, jak Vám tento přístup bude vyhovovat.
S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: