Změna ha a následné krvácení

Dobrý den , je mi dvacet let a asi tři roky jsem brala hormonální antikoncepci Gravistat. Před měsícem mi můj gynekolog doporučil změnu hormonální antikoncepce , s tím že moje stávající obsahuje až příliš hormonů pro tak mladou dívku , a že se mi tím i zvětšuje riziko trombozy. Předepsal mi HA Lunafen, ze začátku měsíce jsme s tím neměla žadné problémy , ale asi 10 dní před koncem platíčka u mě nastalo krvácení , které se několikrát objevilo až po styku s partnerem. tento problém přetvrvává i ve druhém platíčku ( nevynechávala jsme sedmidenní pauzu) V příbalovém letáčku je napsané , že se to občas stává a že bych měla dobrat všechny tři platíčka a že se to srovná. Je tomu tak , nebo by jste mi doporučil vrátit k mé původní antikoncepci? ( tyto problémy jsem neměla , a menstruaci jsme měla 3-4 dny) případně existuje nějaká antikoncepce s poněkud vyššími hormonami ale ne tak vysokými jako je to u Gravistatu ( do 500Kč) Moc děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Při změně antikoncepce je to možné, je výhodnější podávat antikoncepci s nižším obsahem hormonů,doberte druhé platíčko,poté si dejte pauzu a po 7 dnech začněte třetí platíčko a až kdyby se problém opakoval byla by na místě úvaha o změně antikoncepce. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x