Změna léku

Dlouhodobě ( asi 8 let ) užívám lék Lokren 20 - půlku ráno. Byl mi předepsán na vyšší horní tlak - nad 140, mám nadváhu -88kg/165cm. Lék mi vyhovuje nemám problémy. Chci se zeptat, jestli je potřeba nebo je vhodné a proč měnit typ betablokátoru za jiný (Concor), bylo mi tak doporučeno, protože Lokren beru již dlouho. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Lokren i Concor náležejí do skupiny tzv. betablokátorů- ovlivňují aktivitu sympatického nervového systému, který má vliv na jisté "stresové" nastavení organismu /projevující se např. zbytečný vzestupem krevního tlaku a tepové frekvence/. V některých jemnějších vlivech na orgánové systémy se jednotliví představitelé této lékové skupiny odlišují. Váš ošetřující lékař měl zřejmě nějaký důvod k tomu, aby doporučil právě ve Vašem případě přechod na jiný betablokátor. Vaše tlakové a tepové parametry by záměna v žádném případě neměla výrazněji rozkolísat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: