Změna medikace

Zdravím,mám artrozu,ostereoporozu,špatná játra-celková přestavba,cistu na ledvině 9x9cm.Beru léky,které mají vedlejší účinky někdy je mě opravdu zle,praskla mě i céva v oku.Jak říci lékařům že by mě měli léky přehodnotit je to postoj,chcete léčit nebo nechcete.Copak opravdu není někdo kdo by to posoudil,praktický říká musí specialista.Mám alergii na kyselinu salicylovou a v těle spoustu železa kterým mám sešroubované zlomeniny není to jednoduché.Každý mě předepíše nějaké léky já jenom platím a platím,mám chutˇvše vyházet nebo vrátit a nebrat nic ale bojím se co dál.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chápu, že je Vaše situace nelehká a trápí Vás. Bohužel je ale léků bez vedlejších účinků velmi málo, v případě, že je nutné je kombinovat (pokud se u Vás vyskytuje vícero onemocnění), je obtížné dosáhnout ideálního stavu. Jako prevence oteoporózy je dobrý pravidelný pohyb (chůze, plavání) v rozsahu, jaký vám vyhovuje. Doporučuji Vám dodržovat opatření, kterými můžete sama svůj stav ovlivnit. Vyhnout se alkoholu, cigaretám, kávě ale i příliš sladkým pokrmům a potravinám s vysokým obsahem cukru, konzervačních látek, tuků i soli. Omezte příjem živočišných tuků, dodržujte pitný režim (neslazené vody, bylinné a ovocné čaje), dbejte na dostatečný přísun čerstvé zeleniny, ovoce, vhodných mléčných výrobků (kvalitní neochucené kefíry, kysané mléko, jogurty a tvaroh). Funkci jater můžete podpořit některými potravinovými doplňky (o jejich užívání ale informujte lékře). Zbytek ponehejte v rukou lékařů, kteří Vás léčí s nejlepšími úmysly.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x