Změna mého stylu

Dobrý den, po dlouhé době jsem se rozhodl hubnout racionálním způsobem a tím změnit trvale svůj život a svůj styl. Na svůj věk (21) mám 138 kg, výška 185 cm. Nechal jsem to zajít hodně daleko, od mala mám problémy s pohyb. aparátem (M. Scheuermann, skolióza, chronický VAS). Jsem zdravotník, o výživě mám snad nastudované vše, znám všechny zásady, ale nedokázal jsem je zatím aplikovat. Momentálně mám velkou odvahu toto pokořit. Jedna otázka mě ale leží v hlavě. Pokud postupným časem (několik měsíců) budu měnit tuk ve svaly (nechci a ani nikdy nebudu svalovec), bude můj metabolický obrat vyšší, že? Metabolická potřeba v klidu u svalů je vyšší než u tuků, že? Mám pravdu? Předem díky za odpověď, Olda.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Oldo! Ano. Máte pravdu. Udělal jste skvělé rozhodnutí, moc vám držím palce. Myslím, že je výhodnější měnit stravování a životní styl za podpory druhé osoby, nejlépe odborníka - dietologa, obezitologa, osobního trenéra...ale záleží samozřejmě na vás. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x