Změna oční masti

Dobrý den, od narození na pravém oku katarakta a po současnost úplná slepota pravého oka, do kterého aplikuji oční mast Ultracortenol. Nyní dle sdělení v lékárnách ultracortenol přestal Novartis vyrábět. Je jiný vhodný lék k dlouhodobému užívání? Kdysi jsem užívala ofthalmohydrocortison, nyní se k jeho užívání musím vrátit nebo je na trhu jiná mastička obdobná ultracortenolu? Velice děkuji za Vaši odpověď. Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kortikoidní oční mast vhodnou pro Vás Vám musí vybrat Váš oční lékař, oftalmohydrokortison je obecně vodný jako kortikoidní mast určená do oka.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: