Změna podkožní struktury na genitálu

Na přelomu měsíců červen/červenec 2012 se objevily na penisu drobné krupičkovité výrůstky, provázené úporným svěděním, řezáním a pálením. Příčinu vzniku nejsem vůbec schopen určit. Aplikován Fungicidin a následně praktickým lékařem Pimafucort, bez účinku. Byly realizovány stěry na bakteriologickém oddělení – nález streptokoka, nasazeny antibiotika ( Augmentin ) a opakované stěry s nálezem stafylokok a bakterie e-coli. Opět předepsány atb. Ciprinol 2 dávky – bez účinku. Následně návštěva urologa, který mě po vyšetření poslal na kožní. Po opakovaných návštěvách postupně aplikován Fucidin H, Exoderil, Lamisil, Framykoin, dále přípravky adresně vyrobené v lékárně, kde byla aktivní látka hořčík, následně zinek, naposledy předepsán Advantan vše bez účinku. Doporučen Blue cap – ten však vyvolal značné podráždění pokožky, nyní zklidňující krém Avéne. Kožní lékař vyloučil možnost pohlavní choroby a opět mě směruje na urologii. Po roce a půl každodenního pozorování začínám být přesvědčený, že se skutečně nejedná o kožní onemocnění, ale že celá záležitost jde jakoby zevnitř. Na několika místech, kde je zmíněný problém jsou vidět tmavé skvrnky, které vypadají jako velmi drobné krevní sraženiny. Tělem občas proběhla bezdůvodně zimnice – řádově 3-4x týdně, ale bez zvýšené teploty. Svědění ustoupilo, ale občas při ranním močení cítím řezání v močové trubici, které po několika minutách samo přestane a přes den se toto již neopakuje. Mírný tlak a slabý pocit pálení mám skoro celý den a úlevu přináší až večerní koupel v teplé vodě, v noci je to v klidu. Výrůstky nijak nepraskají, někdy téměř zmizí a pak opět více vystoupí při močení, při omezení přívodu krve, také s časovou prodlevou po erekci. Podle mého názoru jsou zcela jednoznačně pod kůží. Přirovnal bych to k husí kůži, která je také viditelná až na základě nějakého podnětu. Krev v moči nenalezena, testy PSA negativní, rozbor krve neukázal žádný zánět. Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Podle obrázku jde o zcela normální stav a podle popisu šlo zřejmě opravdu jen o kožní problém.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-23 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
STEJNÝ PROBLÉM | Od: David | 5.5.2014 21:21
Dobrý den pozoruji stejný problém prosím poraďte
stejné příznaky pomohlo vám něco ???
reagovat
STEJNÝ PROBLÉM | Od: Max | 7.4.2015 00:41
Dobrý den, tento problém řeším již cca rok a půl. Také jsem pozoroval změnu na povrchu žaludu v tom smyslu, že se mi udělaly takové jakoby podkožní krevní sraženinky a celou dobu cítím slabý pocit tlaku nebo pálení. Bez těch půchýřků co je na tom snímku. Domnívám se, že se mi nějak zeslabila kůže žaludu, protože si mi ani netvoří klasický bílý povlak, který se mi dříve dělal zcela normálně během dne či dvou. Při souloži je žalud velmi citlivý, což se projevuje velmi rychlým vyvrcholením. (do 2 minut - dříve bez problému 10 min a více) a také nezájmem o sex, protož vím, že něco se změnilo a nevím co. Popravdě nevím, jak z toho ven. Mám za sebou kolotoč všemožných vyšetření na kožním, na urologii a všechny testy jsou negativní. (běžný biologický nález) Vyzkoušel jsem nespočet mastí a nic nepomáhá. Doktoři to věšinou uzavřou tím, že se jedná o balanitídu. Momentálně mám za sebou měsíční kůru, kdy jsem bral lék Detralex, protože paní doktorka na kožním měla podezření na zduřelou žílu v žaludu. Ale takový nepřetržitý tupý pocit pálení zůstává dál. Uvítal bych názory podobně postižených můžu, protože na netu se tento typ problému moc nevyskytuje.
reagovat
re:STEJNÝ PROBLÉM | Od: Andrej | 22.5.2015 19:08
Skus si zalud natierat BIO kokosovym olejom, ale
naozaj kvalitnym. Kokosovy olej je zazrak. Zaklad
je, ked si doma, tak si penis umyt, poriadne
vysusit a potom natriet, ale mat stale pretiahnutu
predkozku, musi to dychat, aj pred spanim
natierat a skusit sa zaspat s pretiahnutou
predkozkou. Skus to takto dva tyzdne, mohlo by
to zabrat. Nemas nejake ine zdravotne problemy?
Podla toho co vidim by to mohli byt premnozene
"zle" kvasinky v tvojom traviacom trakte.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: