Změna tepu

Prosím, mám umělou mitralni chlopeň a s užíváním sectralu mám tep 40-50 v klidu. Pokud přestanu užívat tep se zvýší na 60-65 v klidu, při běhu na 90. Tlak se nemění. Může to chlopni škodit. Jinak se cítím OK. MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ. Zdeněk Šták

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude lepší, pokud budete mít tep nižší, srdce se tolik nenamáhá. Při vysazování léků se musíte poradit s ošetřujícím kardiologem.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: