Změna typu hormonální antikoncepce

Dobrý den, po půl roce užívání HA Lindynette 20 jsem začala trpět pocitem těžkých nohou, velkou únavou a vysokým tlakem (nad 170). Již několik dní po vysazení potíže ustaly a tlak se srovnal. Nyní, po půlroční pauze, bych chtěla začít s antikoncepcí znova. Chtěla bych se zeptat, jestli budu moct zůstat u nízkohormonální HA, případně jakou byste mi konkrétně doporučila? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě zůstaňte u nízkohormonální antikoncepce, navíc bude vhodný přípravek s antimineralokortikoidní aktivitou. Konkrétní Vám poradí Váš lékař. Krevní tlak i nadále pravidelně kontrolujte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: