Změna užívání antikoncepce

Dobrý den. Mám problém..Skoro 2 roky jsem užívala HA Katya tak, že jsem poslední prášek brala v neděli a do 4 dnů jsem dostala menstruaci. Takže po men. pauze jsem si první prášek brala vždy v pondělí. Ale teď sem neměla recept (u gyn. měli zavřeno) tak jsem si 1. prášek z platíčka vzala o den později, v úterý. A tak sem si vlastně posunula den užívání. Sestra mi řekla, že 10 dnů bych neměla mít nechráněný pohlavní styk. Měla jsem ho ale 14 den. Jaká je pravděpodobnost, že jsem teď těhotná? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ta pravděpodobnost je velmi malá. Další cyklus zkraťte pauzu o den a budete užívat v režimu jako dříve.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nespecifické střevní záněty: co jíst a čemu se vyhnout
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Těhotenství bez pocitu těžkých nohou? Jde to!
Články: Těhotenství bez pocitu těžkých nohou? Jde to!
Těhotenství je krásný čas...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
V těhotenství pozor hlavně na teplotu!
Články: V těhotenství pozor hlavně na teplotu!
Běžné nachlazení obvykle...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: