Změna váhy po užití léku

Dobrý den, cca 2 měsíce jsem užívala lék Cinarizin, předepsán neurologem (půl tabletky denně, proti migrénám). V příbalové informaci i tady na webu se objevují informace o možném přírustku váhy, což u mě projevilo (asi 5 kg). Okmažitě jsem toto konzultovala s neurologem ,který mi tento lék vysadil. Sama se hlídám , jím střídmě 5x denně dle jídelníčku, cvičím každý den už asi 2 měsíce. přibraná váha ale stále drží. Můj dotaz je tedy prostý, může toto stále způsobovat lék, nebo je příčina jinde? Před použitím léku mi cvičení a tento jídelníček zaručoval kilo dolů za týden a nebyl nikdy problém. Nevím ,zda se obrátit na nás jako dietologa nebo neurologa? Děkuji za odpověď , Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po vysazení léku by jeho účinek již neměl trvat, obratte se na dietologa, aby vám pomohl se sestavením jídelníčku ev. prověřením toho stávajícího. Ještě předtím bych si dala skontrolovat funkci štítné žlázy (jednoduché testy z krve, které provede obvodní lékař), často problémy s váhou bývají prvními příznaky nemoci štítnice. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: