Změna výsledku

dobrý den, léta se léčim s hypothyreozou.Beru letrox 125 mg.Beru ho už asi 5 let.výsledky v pořádku.Včeras jsem dostala nové-byla jsem naposledy před pul rokem-ted-fth-22,2pmol/l a TSH 0,064mIU/l,to mi příjde moc nízké.Před odběrem jsem si letrox nevzala.Není to hyperfunkce? děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, opravdu se jedná o aktuálně nadměrnou substituci hormony štítné žlázy. Takéto výkyvy jsou poměrně běžné (pod vlivem nemocí, stresu, ...), proto také doporučujeme pravidelné kontroly. T.č. bych doporučila mírně snížit dávku - Letrox 100 ug (např. způsobem obden střídat 1-0-0 a 1/2-0-0 tbl) a další kontrolu si nechat udělat za 3 měsíce. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Ani diabetici nemusí v zimě sedět za pecí
Články: Ani diabetici nemusí v zimě sedět za pecí
Prosedět celou zimu doma...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x