Změna z logestu na mistru

Dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Více než 10 let jsem užívala HA Logest. Zkusila jsem požádat svou lékařku o změnu, protože jsem měla sníženou chuť k sexu. Doporučila mi Mistru. Tu jsem si vzala po sedmidenní pauze místo Logestu. Nicméně je tomu už 14 dní co mám těžká a bolestivá prsa, občasné nevolnosti, ze začátku i výkyvy nálady. Nezvracela jsem, ale třeba mám občas pocit plného břicha apod. Prášek beru vždy před spaním, ale tyto problémy mám celý den. 3 den po začátku z nového plata jsem měla přerušovaný sex (těhotenství je vyloučeno, když jsem vždy užívala vše pravidelně a to jak logest tak i první tablety z Mistry?). Nejraději bych se vrátila zpět k Logestu. Myslíte, že se vše vrátí zpět do "starých kolejí" pokud bych začala po sedmidenní pauze užívat znovu Logest? Předem moc děkuji za odpověď. Petra

Odpověď odborníka:

Antikoncepce obecně může snižovat sexuální apetenci,pokud jinak vyhovoval Logest na našem místě bych se k němu vrátil Zde je návod k návratu Pokud přecházíte z jiné kombinované pilulky. Užívání Logestu můžete zahájit ihned další den po užití poslední pilulky z předchozího balení (to znamená, že nebude žádný interval bez užívání tablet). Pokud vaše předchozí balení obsahovalo i inaktivní (neúčinné) tablety, můžete začít užívat Logest den po užití poslední aktivní tablety, (nejste-li si jistá, které tablety jsou aktivní, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka). Můžete začít užívat tablety i později, ale nejdéle následující den po intervalu bez užívání vaší předchozí pilulky (nebo po využívání poslední inaktivní tablety vaší předchozí pilulky)

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Čtyři tipy, jak zabránit rozvoji cukrovky 2. typu
Články: Čtyři tipy, jak zabránit rozvoji cukrovky 2. typu
Dědičné předpoklady ani věk...
Výplachy nosu při rýmě pomáhají malým i velkým
Články: Výplachy nosu při rýmě pomáhají malým i velkým
Rýma u batolete bývá...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Trápí vás abstinenční příznaky při odvykání? Víme, jak na ně
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x