Změny na děložním čípku

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím dotazem. Měla jsem špatnou cytologii H- SIL. Byla jsem na biopsii a kolposkopii v Podolí. Z té mám tuto zprávu: kolpo HGL?, adekvátní, SCJ z větší části endocerv., není patrná celá- TZ typ 3 - u č. 12 a 3 BE. Mám jít k paní doktorce pro výsledky biopsie v příštím týdnu, sestřička mi výsledky nechce sdělit po telefonu. Mám hrozný strach, že mám rakovinu. Moje teta na ni zemřela před rokem. Mým gynekologem mi byla navrženo odebrání dělohy s ponecháním vaječníků, z preventivních důvodů. Žádné děti už neplánuji. V poslední době jsem zhubla, motá se mi hlava, mám časté bolesti hlavy, neustálou únavu, neurčité tlaky v břiše a jedné ledvině, časté extrasystoly. Na EKG je vše v pořádku. Poznamenávám, že jsem také léčena na agorafobii a úzkosti. Jsem v poslední době hodně ve stresu. Příští týden mám mít i výsledky krve a toho se samozřejmě hrozím taky. Jsem hrozný plašan a každé píchnutí ve mě vyvolává panický strach. Jiné gynekologické problémy nemám, menstruaci mám pravidelnou, po styku nekrvácím. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Kolposkopické vyšetření spolu s cytologickým nálezem nikdy nemůže přesně stanovit jaké jsou změny na děložním čípku to řekne jen histologické vyšetření. Je zbytečné se plašit předem,vyčkejte v klidu,Podolí má velmi dobrou reputaci a zkušené lékaře. Co se týče vašich dalších obtíží pokud jste léčena na úzkosti bylo by vhodné zkonsultovat vašeho lékaře o případné upravě terapie. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: