Změny na děložním čípku

Dobrý den, mám špatné výsledky cytologie 5 HSIL. Za 14 dní jdu na expertní kolposkopii a biopsii, pak budu čekat 3 týdny na výsledky. Když budou špaté, tak musím na operaci a když dobré, tak mě budou jen sledovat. Paní doktorka říkala, že u mladých lidí (je mi 25) to může vymizet samo. Chtěla jsem se zeptat zda na to může mít vliv i antikoncepce? Brala jsem ji 7 let a výsledky vždy byly 1, vysadila jsem ji a hned mám 5. Vyděsilo mě to a hodně jsem hledala na internetu. A našla tam, že HPV vir se přenáší i přes kondom a orálně. Jak to teď mám dělat s pohlavním stykem, když přítele jsem už nakazila. Mám sex vynechat do té doby, než přijdou výsledky z biopsie? Nechci, aby se mi viry namnožily. Má se nechat přítel nějak vyšetřit? A co potom - bude se mi to vracet?

Odpověď odborníka:

S vysazením antikoncepce to nemá žádnou souvislost, s HPV virem se setká asi 80 procent populace,sex nevynechávejte žijte naprosto normálně a vše další se bude odvíjet podle histologického nálezu,nehleďte na situaci jako na tragickou,ale jako na onemocnění čípku,které lékaři dokáží vyléčit. příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x