Změny na děložním čípku

Dobrý den. Před půl rokem mi vyšla špatná cytologie děložního čípku( askus ) Nikdy jsem tento problém neměla.Mám stálého partnera už 3 roky.Před ním jsem měla 2 muže.Je známo,že HPV virus přenáší muži,je možné,že by mi byl partner nevěrný a přenesl to na mě on?Teď mi vyšla opět cytologie špatně. Jaký je Váš názor na užívání antikoncepce při tomto problému. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže nechcete otěhotnět, antikoncepci rozhodně používejte. Není to nic proti nálezům na čípku. Nevím, jaký je poslední výsledek cytologie, ASC-US není těžce závažný výsledek. Měla byste mít i kolposkopickou kontrolu. Zcela pravděpodobně nález souvisí s HPV infekcí, to však neznamená, že je Vám partner nevěrný. HPV infekci můžete mít i z předešlého vztahu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: