Změny obuvi na barefoot

Dobrý den,chtěl bych předem prokonsultovat možnosti změny filosofie nejenom obouvání ale i chození i běhání a použití stávajících, nebo jiných ortop.stélek, popř.žádných?? V příloze posílám diagnozu.. Níže pak posílám pár odkazů s prosbou o dotazy a názory ? http://www.vivobarefoot.cz/produkty/panske/vivobarefoot-ra-ii-m-leather-blackhide http://www.vivobarefoot.cz/vice-o-znacce-vivobarefoot/jak-funguji-barefoot-bose-boty Je vůbec vhodné si tuto ca drahou obuv pořizovat, nejde jen o peníze?? Cílem by bylo přejít na jinou filosofii, ale uvítám i Vaše recenze a dlouholeté zkušenosti z praxe... Dnes je docela těžké rozlišit mezi skutečnou pomocí a jen finančním byznysem, nerad bych aby se mě tímto mírný halux ještě zkomplikoval.. Dále posílám odkaz na korektory za 1800,- : http://naboso.cz/produkty/correct-toes/

Odpověď odborníka:

Počínající hallux valgus, změna postavení nohy ve vašem věku má již určitý vývoj, který můžeme jen poněkud upravit vhodnou obuví, nikoliv zcela zastavit. Vhodná je korekční vložka mezi palec a 2. prst nohy , pevná obuv , nikoliv opotřebovaná a prošlapaná a uvolněná, s ortopedickou vložkou dle diagnozy a předpisu ortopeda. Jen u význačnějších vad bych volil individuálně zhotovovanou obuv, což dle mě, aniž bych vaši nohu viděl není váš případ. Jinak individuálně po konsultaci s vašim ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: