Znamená vystřelující bolest problém s ploténkou?

Dobrý den, před třemi lety mi diagnostikovali výhřez L5-S1 6mm.Poslední dva roky pravidelně cvičím,zvládla jsem i těhotenství a porod.Na doporučení neurologa jsem rodila spontáně.Od porodu mě trápí podivná vystřelují bolest v dolní části podbřišku,poslední dva měsíce silnější a častější,občas přes tříslo ke kolenu a ustoupí.Gynekologicky jsem vyšetřena i gastroenterologem.Mám také často blokádu SI skloubení,to řeším pravidelnou návštěvou fyzioterapeutky a cvičením.Poslední tři dny mám pravděpodobně od místa výhřezu vystřelující bolest směrem ke kyčli nebo k lýtku.Záda nebolí,ale ta bolest je velmi nepříjemná,někdy mě budí i v noci.Můj dotaz zní,zda bolest do břicha může souviset s mým nálezem?Také jaká je pravděpodobnost,že se bolest zhorší,starám se o devítiměsíční miminko,které váží děvět kilo.Snažím se ho zvedat vždy s pokrčenýma nohama.Mám strašný strach,že se mi plotýnka dorazí a já skončím v nemocnici na operaci.Mám z toho velké psychické problémy,v noci nespím a přemýšlím,co by bylo s malým,kdybych někam musela.Je možné,že po dvou letech pravidelného cvičení se mohlo ploténka vrátit na místo a mé současné potíže jsou např.jen svalového původu?A co nejvíce zabírá na zmiňovanou vystřelující bolest,jaké léky a mám cvičit nebo raději pár dní ne?Velmi děkuji.

Odpověď odborníka:

Ploténka L 5/S1 tuto bolest v podbřéíšku anatomicky nezpůsobuje, pokud je bolest v této oblasti a pokud by z pateře vycházela jde o podstatně vyšší etáž. Doporučil bych vám vyšetření neurologické a poté především rehabilitační vyšetření a léčení na rehabiílitaci, kde se stav může podstatně více zvládnout než když cvičíte bez řízené nrehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: