Znaménka

Dobry den je mi 18 let a jiz rok mam takovy problem. Pred rokem jsem si na hlave strhla neco. Vypadalo to jako strup.nevim presne kde byl. Pote jsem byla u kozni lekarky a ta mi rekla,ze to nic nebylo,jen stroupek a mohl byt na pize,kterou tam mam ale kdyby byl na jinem miste,tak tam po nem nic nebylo,ale pak jsem si na internetu precetla,ze se znamenko muze zmenit ve strup a signalizuje,ze je zhoubne. Od te doby mam sileny strach ze znamenek. Bojim se kazdeho stroupku,skvrny i malych znamenek,ktere udajne nejsou nebezpecne. Porad na to myslim,pozoruju se,myslim na to,ze bych tu rakovinu mohla mit,stale si to rikam aniz bych to chtela a bojim se,ze si to tim privolam? Myslite,ze je to mozne si to privolat? V rodine nic takoveho nemame. A navic pred 14 dny jsem si na hlave taky strhla asi zase maly stroupek teda vypadalo to tak a mam znova obavy. Byl maly,ale na hlave jsem po nem nic neobjevila,treba jizvicku nebo tak. Myslite,ze kdyby to bylo neco vazneho,tak po strhnuti ta m zustane nebo se tam objevi neco neobvykleho co by mohlo to signalizovat? A po jake dobe kdyby to bylo neco nebezpecneho treba i po roce? Casto me svedi hlava a skrabubse.mamka mi rekla,ze to byl jen obycejny stroupek,kdyz se skrabu. Pred mesicem jsem byla u kozni lekarky a rekla mi,ze na hlave zadnou pihu ani znamenka nemam. Myslite,ze by se tam mohla mezitim objevit a zmenit se? Prosim poradte jak poznam,zda to nebylo nic vazneho. Mam s tim jit ke kozni lekarce? Prosim odepiste. Byla bych moc rada.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím , že se zbytečně obáváte, choďte pravidelně na kontroly znamének a sledujte je , ale stroupky nejsou typické změny pro maligní melanom. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: